skip to Main Content

Bramen kweken doet u zo

Braam plant

De Basics van bramen kweken

U kunt het beste beginnen met bramen kweken in het voorjaar. Wij raden u aan om dan braam stekjes te planten. Plant de braam stekjes 15 centimeter diep in de grond. Als u meerdere bramen gaat kweken zorg er dan voor dat tussen elk braam stekje minimaal 2 meter afstand zit. Na het planten van je braam stekjes geef je eenmaal zo’n 4 liter water per stekje. U moet er echter wel voor zorgen dat u een licht zure grond heeft tussen de 5.5 en 7 Ph. Ook kunt u voor een vruchtbare bodem compost, gedroogde mest en perliet gebruiken. Zorg er ook voor dat u een plek uitkiest waar genoeg zon is. Ook moet u ervoor zorgen als de braam eenmaal is gegroeid dat de braam ergens stevig tegen vastgebonden is. In de winter moet u de oude stengels snoeien tot ongeveer 1 meter hoogte.

het onderhouden van uw braam

Voor het optimale resultaat van uw braam zijn een paar factoren van belang. U moet ervoor zorgen dat de braam goed bemest wordt, Ook moet de braam natuurlijk genoeg water krijgen en af en toe gesnoeid worden. Ook werkt het om organische voeding te geven om de braam groei te stimuleren. Daarbij is een braam een klimplant en heeft een braam de nodige ondersteuning nodig om goed te kunnen klimmen. U kunt de braam hierbij helpen door bijvoorbeeld een rek te plaatsen en de braam met touwtjes hieraan vast te binden.

Bramen kweken

De perfecte bodem voor uw braam & bemesten

Bramen hebben het liefst een licht kalkhoudende bodem met een ph van tussen de 5.5 en 7 want bramen houden van een licht zure grond. De ideale bodem voor een braam plant bevat een combinatie van gedroogde mest, compost, perliet en potgrond. Bramen die een bodem hebben waar niet veel voeding in zit hebben jaarlijks compost nodig de hoeveelheid kunt u beoordelen door goed naar de groei van uw braam plant te kijken.

Hoe werkt het snoeien en oogsten bij een braam plant?

Een braam plant moet op de volgende manier gesnoeid worden: Knip als de oogst binnen is de stengels die de vruchten gaven tot de bodem weg. In de winter kunt u de stengels tot 1 meter snoeien. Dan als u de maanden augustus september heeft bereikt kunt u de braam plant de bramen plukken en ervan genieten.

Back To Top