skip to Main Content
Bamboescherm

Bamboescherm

Natuurlijke tuin met bamboeschermen

Wilt u een andere of nieuwe tuin aanleggen bij uw huis? Wordt dat dan een natuurlijke tuin waar u enig werk aan heeft, of wordt dat een tuin met zoveel mogelijk tegels en andere harde ondergronden voor zo weinig mogelijk onderhoud? Met een natuurlijke tuin zorgt u voor eenheid tussen de natuur en de omgeving van uw huis. Zo kunt u een natuurgebied in het klein maken achter uw woning met bijvoorbeeld een fraaie vijver, wilde planten en een tuinafscheiding die gemaakt is van bamboeschermen. U kiest natuurlijk helemaal zelf. Wordt het een natuurlijke tuin, of een tuin die wat minder op een jungle lijk? In elk geval is ewn bamboescherm een fraaie basis voor elke tuin. U leest er hieronder meer over.

Aanleggen van een tuin

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen, of een bestaande tuin herinrichten met een nieuwe look? In beide gevallen kunt u kiezen voor het creëren van een ‘gewone’ tuin of een natuurlijke tuin. Bij een ‘gewone’ tuin kunt u natuurlijk denken aan een tuin met fraaie gezichtslijnen, een mooi gazon en borders met keurig gerangschikte bloemen. Dit is bij een natuurlijke tuin niet het geval. Deze tuin ziet er juist meer uit als een wilde tuin, waarin planten en dieren hun gang kunnen gaan. Maar hoe uw tuin ook wordt; met een bamboescherm als tuinafscheiding krijgt iedere tuin een fijne natuurlijke uitstraling.

Bamboescherm als tuinafscheiding gebruiken

U kunt een bamboescherm als tuinafscheiding gebruiken. Wat dat betreft, is zo’n scherm in elke tuin een welkome aanvulling. Het veelzijdige bamboemateriaal is overigens niet alleen als tuinafscheiding te gebruiken; u kunt zo’n scherm ook als schutting plaatsen tussen twee tuinen of er een fraaie terrasafscheiding van maken.

Bamboe

Bamboe is een puur natuurproduct. Het is een grassoort die na de oogst weer in snel tempo terug groeit. De bamboe uit China vinden wij het meest geschikt voor gebruik in het wisselende Europese klimaat. Deze bamboe gaat zeer lang mee. Deze Chinese bamboe is slijtvast. En dankzij de compacte vezelstructuur zijn de bamboestokken van een Chinees bamboescherm harder en robuuster dan vele andere houtsoorten. Dit maakt het dus het perfecte materiaal voor gebruik in een bamboescherm voor uw tuin.

Wat kenmerkt een bamboescherm?

Een bamboescherm heeft een aantal praktische kenmerken:

  • Ze zijn handgemaakt
  • Verkrijgbaar in gesloten of open modellen
  • Ze zijn gemaakt van extra dikke bamboe
  • U kunt er een zeer stabiele schutting van maken
  • Eenvoudig plaatsbaar
  • Verkrijgbaar in de kleuren geel of bruin-zwart

Bamboescherm kopen?

Wilt u meer weten over een bamboescherm of er één of meerdere kopen? Ga dan naar een leverancier bij u in de buurt. Uiteraard kunt u hiervoor ook contact met ons opnemen.

Back To Top