skip to Main Content
Kapschuur of overkapping in de tuin?

Kapschuur of overkapping in de tuin?

Wilt u moestuinspullen droog opslaan in uw achtertuin of zoekt u een plek om het hele jaar door gezellig en droog te kunnen zitten en uw tuin te zien groeien? Dan komt u al snel uit bij een overkapping of een kapschuur. In dit blog leest u alles over de voordelen en verschillen tussen een overkapping en een kapschuur voor in de tuin.

Verschillen overkapping en kapschuur

Zowel een overkapping als een kapschuur, bieden u bescherming tegen de elementen. Er zijn echter ook verschillen. Zo heeft een overkapping een plat dak en een kapschuur een dak met een nok, ook wel zadeldak genoemd. Beiden kunnen voorzien worden van dichte wanden, maar een kapschuur heeft altijd een dichte achterwand.

Dit zijn de voordelen

Een droog afdak in de tuin heeft vele voordelen, want u kunt ze voor meerdere zaken gebruiken. U kunt er een gezellig zitje van maken, dat beschermt is tegen de elementen. Zo staat uw tuinset veilig en kunt u buiten gaan zitten wanneer u het wilt.

Maar u kunt het ook gebruiken als opslag voor uw tuinspullen en voorraden. Ook is het zowel bij een overkapping als een kapschuur mogelijk, om er een dicht schuurgedeelte tegenaan te bouwen. Zo staan uw spullen extra veilig en ook nog eens uit het zicht.

Welk type gebruikt u wanneer?

Omdat zowel een overkapping als een kapschuur u en uw spullen droog houdt, is het vooral een kwestie van smaak voor welk type u kiest. Veel mensen vinden een kapschuur sfeervoller. Waar u dan wel rekening mee moet houden, is fdat een zadeldak hoger is dan dat van een overkapping. Controleer vooraf hoe hoog precies, omdat de plaatselijke regels voor de wettelijke bouwhoogte variëren. Dit is dus iets om van tevoren goed naar te kijken.

Zelf bouwen of laten plaatsen?

Een overkapping of kapschuur koopt u bij een gespecialiseerd bedrijf. Zij kunnen het bouwwerk ook voor u plaatsen. Ook een prefab pakket kopen dat u zelf kunt monteren is mogelijk. Hier kunt u natuurlijk mee besparen als u een beetje handig bent.

Vond u dit een leuk artikel? Lees dan ook ons blog over het plaatsen van een appelboom in de tuin.

Back To Top