skip to Main Content
Terrasoverkapping

Creëer je eigen toevluchtsoord

Creëer je eigen toevluchtsoord

Even ontsnappen aan de drukte

Je kent het wel: thuiswerken met je partner, kinderen die niet naar school kunnen. De drukte in huis wordt je af en toe te veel. Naar kantoor gaan zit er nog even niet in. Waar ga je heen om even aan de drukte te ontsnappen? Creëer je eigen toevluchtsoord om te ontspannen, werken, lezen of gewoon even alleen te zijn. Bouw of koop je eigen tuinhuisje waar jij je terug kan trekken als het je even te veel wordt. Hoe? Lees hier onze tips!

Claim je ruimte

Of je nu een “man-cave” wilt bouwen of een echt vrouwelijke hoekje nodig hebt, het kan allemaal met een tuinhuisje! In het verleden werd een tuinhuis meestal gebruikt voor het opbergen van tuingereedschap en wellicht een oude fiets. Dat hoeft niet langer het geval te zijn. Tegenwoordig kunnen tuinhuisjes voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Maak er je eigen ruimte van door hem in te richten met meubels en dingen die je gemoedsrust geven. Laat het ontspannen maar beginnen!

Je tuinhuisje inrichten

Ideeën voor het versieren van een tuinhuisje zijn er in overvloed. Begin echter bij jezelf en het doel waarmee je aan dit project bent begonnen. Wil je vooral rust vinden? Of ben je een echt tuinmens en wil je veel tuinieren? Heb je ruimte nodig voor je werk? Of wil je graag herrie maken met je drumstel? Alles is mogelijk, zorg er alleen voor dat de ruimte ook is ingericht op het doel dat je voor ogen hebt. Op die manier kom je veel beter toe aan de dingen die je in je tuinhuisje wilt doen.

Wat voor tuinhuisje moet je hebben?

Een tuinhuisje bouwen is een leuk project, maar helaas alleen voor wie handig is met een hamer. Ben jij niet zo’n Bob de Bouwer? Geen probleem, want er zijn veel kant-en-klare tuinhuisjes om uit te kiezen. De tweede stap is het kiezen van het materiaaltype. Wil je een aluminium huis dat licht van gewicht is en bestand tegen weersinvloeden, of ga je voor een tuinhuis van eikenhout dat je tuin tot leven brengt en opgaat in de natuurlijke omgeving? Veel om over na te denken dus!

Heb jij zo’n tuinhuisje voor jezelf en wil je daar graag over vertellen? Laat het ons weten via de contactpagina.

Back To Top