skip to Main Content
sfeervolle veranda

Het geheim van een sfeervolle veranda

Veranda mooi en sfeervol maken

Heeft u zo’n mooie veranda in uw tuin maar heeft u geen idee wat u ermee kunt doen? Omdat dit een vraag is die veel gesteld wordt, hebben wij een paar tips te om uw tuin zo sfeervol mogelijk te maken. Zo heeft u binnen de kortste keren een stijlvolle, sfeervolle veranda.

Een sfeervolle veranda: Hoe dan?!

Een veranda kan als een mooie plek dienen om met vrienden en familie te zijn. Ten eerste creëert u hiermee een mooie rustplek temidden uw tuin. Ten tweede verschaft u uzelf van het wonderschone uitzicht van uw tuin. Zo is de wind verleden tijd, aangezien u lekker beschut zult zitten. Omringt door hout en glas. Zo kunt u een vakantiegevoel creëren vanuit uw luie stoel.

fingerspitzengefühl: stijl is een smaakoordeel

Ondanks dat stijlen in trends voorbij trekken, blijft stijl een smaakoordeel. Wat dus doorgaat als een sfeervolle veranda, verschilt van mens tot mens. Bent u meer van een Barok-toon binnen de sferen van uw veranda? Een plek waar de neo-gothiek zijn hoogtij beleefd? Juist een moderne uitstraling? Van welke stijl u ook thuis bent, er zal altijd een sfeervolle oplossing zijn voor uw tuin-problematiek. De keuze lijkt reuze. Elke veranda is anders. Toch zijn er een aantal algemene stelregels voor een sfeervolle veranda.

Balans is belangrijk

Sfeer ontstaat wanneer alle elementen in een ruimte samen werken om een boodschap over te dragen. Een belangrijke stelregel om aan te houden is daarom balans. Zorg er bijvoorbeeld voor dat meubilair en decoratie op elkaar aansluiten. Geef alle objecten binnen uw inrichting genoeg ‘ademruimte’, zodat uw tuin geen te drukke indruk zal maken. Sfeer wordt namelijk gedeeltelijk gemaakt door een verhouding tussen objecten, niet zo zeer de objecten op zich.

Sfeervolle Inrichting: Yin en Yang

Wilt u een sfeervolle veranda? Dan is het misschien goed om u buiten het lezen van dit blog in te lezen in de kunst van het feng shui. Binnen de kunst van het feng shui, staat een ruimte bomvol van potentiële energie. Het is dan uw taak als eigenaar van deze voorwerpen om het balans hierin te vinden. Hopelijk heeft u met deze blog een beginpunt kunnen vinden voor het sfeervol maken van uw Tuin. Vragen? Schuw niet om contact met ons op te nemen!

Back To Top