skip to Main Content
tuinhuis bouwen

5 fouten bij het bouwen van een tuinhuis

Een tuinhuis bouwen in Venray

Gaat u een tuinhuisje bouwen in Venray? Dan heeft u de ideale ruimte om te gebruiken als opslag of als overdekte zitplaats. Om lang plezier te kunnen hebben van uw nieuwe tuinhuis, is het wel belangrijk dat u deze op de juiste manier in elkaar zet. Lees daarom dit blog om veelgemaakte fouten te voorkomen.

1. Onnauwkeurig meten

Het is belangrijk om zorgvuldig te meten voor u begint met het bouwen van het tuinhuis. Veel mensen nemen hier te weinig tijd voor. Het tuinhuisje wordt scheef in elkaar gezet en is niet stabiel. Dit kunt u voorkomen door te zorgen dat het tuinhuis waterpas staat en de wanden exact haaks staan.

2. Te strak monteren

Wanneer het warmer of juist kouder wordt, kan hout gaan werken. Het zet uit of krimpt in elkaar. Hier moet u bij het bouwen rekening mee houden. Monteer de verschillende onderdelen dus niet te strak tegen elkaar, want dan heeft het hout geen ruimte meer om te werken.

3. Geen dakgoot plaatsen

Een goede afvoer van het regenwater is heel belangrijk! Te veel water kan het hout van de wanden namelijk beschadigen. Vergeet daarom niet om een dakgoot te plaatsen, zodat het regenwater netjes afgevoerd kan worden.

4. Te snel schilderen

Om uw tuinhuisje te beschermen tegen invloeden van buitenaf kunt u het tuinhuis behandelen met beits. Let er dan wel op dat u enkele maanden wacht met het schilderen van het tuinhuisje!

5. Onderdelen in de felle zon bewaren

Gaat u een tuinhuis kopen in Venray, maar kunt u het niet direct in elkaar zetten? Zorg dan dat u de losse onderdelen in de schaduw onder een stuk zeil bewaart. Legt u de planken in de volle zon, dan kan het hout kromtrekken. En dat zou natuurlijk zonde zijn!

Back To Top