skip to Main Content
snijbloemen

Snijbloemen kopen, waar moet je op letten?

De mooiste snijbloemen kopen

Een verse bos bloemen op tafel zorgt voor kleur en leven in huis. Ook zijn snijbloemen het perfecte cadeau voor iedere gelegenheid. Maar de kwaliteit van snijbloemen is nogal eens wisselend. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van de bloemen genieten. Daarom geven wij je een paar tips zodat je altijd de mooiste snijbloemen zult kopen.

Groen moet mooi groen zijn

Het blad van de snijbloemen moet mooi groen van kleur zijn. Zitten er bij het kopen van de bloemen al bladeren tussen die gelig van kleur zijn? Dan kun je de bos beter laten staan. Lelijke bladeren kun je altijd weghalen, maar ze zeggen vaak veel over de kwaliteit van de bos in het geheel. Koop daarom alleen snijbloemen met groene bladeren die niet te veel omlaag hangen.

De steel moet intact zijn

Zijn de stelen van de snijbloemen geknakt of beschadigd? Dan is iemand te ruw geweest met de bloemen. Deze bos kun je dan ook beter laten staan. Want met een beschadigde steel zal de bloem minder goed water op kunnen nemen.

Koop bloemen die nog dicht zitten

Het is helemaal niet erg wanneer de bloemen nog in de knop zitten. Een bos met grote uitgevouwen bloemen ziet er wel een stuk mooier uit, maar zal minder lang mooi blijven. Dus wil je extra lang genieten van de bos? Dan moet je snijbloemen in de knop kopen.

Let op waar je ze koopt

Je kunt natuurlijk gewoon een bosje bloemen kopen bij de supermarkt. Alleen is de kans wel groot dat ze dan niet heel lang mooi blijven. Bij een supermarkt wordt er namelijk niet altijd even voorzichtig omgegaan met de bloemen. Bovendien zijn de omstandigheden daar ook lang niet altijd ideaal. Daarom kun je beter snijbloemen kopen bij het tuincentrum. Hier staan de bloemen in een gunstige omgeving en worden ze beter verzorgd.

Heb jij nog meer tips voor het kopen van mooie snijbloemen? Deel ze dan met ons via het contactformulier!

Back To Top